U bent hier:  

Gelderland bank 430 KUBUS

Merk:

Gelderland Design

Ontwerper:

Jan des Bouvrie

Achter de beroemde 430 bank, beter bekend als de Kubusbank, schuilt een bijzonder verhaal. Dat verhaal begint in 1969, wanneer de oprichter van Gelderland, Koene Oberman, een bezoek brengt aan de Goed Wonen meubelzaak van de familie Des Bouvrie in Bussum.

De jonge ambitieuze Jan des Bouvrie laat hem een paar van zijn eerste ontwerpschetsen zien en weet zo meneer Oberman te overtuigen. Het gaat om schetsen van de Kubusbank. Dit zal het eerste ontwerp van Des Bouvrie worden dat ooit in productie is genomen. Zijn Kubusbank werd een icoon in de designwereld en speelde een belangrijke rol in het succes van Gelderland.
De ontwerpen van Jan des Bouvrie zijn in de loop der jaren beloond met talloze prijzen en onderscheidingen. Ook is de 430 Kubusbank opgenomen in de collecties van het Stedelijk Museum Amsterdam en het Centraal Museum Utrecht.

De Kubusbank is onderdeel van de 430 serie met daarin verschillende opties. Zo is er naast een 2-zitsbank ook een 3-zitsbank verkrijgbaar en is er daarnaast een 430 fauteuil beschikbaar.

De Kubusbank van Gelderland is volledig van Nederlandse bodem. De bank wordt lokaal en met de hand geproduceerd in onze eigen fabriek in Culemborg. Daarnaast maakt onze unieke stripstoffering het mogelijk om de bank opnieuw te stofferen, waardoor hij generaties lang meegaat. Wij geven 20 jaar garantie op de beukenhouten romp.DOWNLOAD AFMETINGEN & SPECIFICATIES – GELDERLAND 430 KUBUS

Kan ik je verder helpen?

Benieuwd naar dit product of andere interieur vragen? Neem contact met ons op of maak een afspraak met onze interieur experts in onze winkel in Amsterdam.

vanaf:  3.950,00

Kosten berekenen

Onze producten zijn naar smaak aan te passen in kleur en materiaal. Als u langs komt kunnen op basis van uw wensen kunnen we u een accurate prijs geven.

Misschien is dit wat voor je?

Uiteraard staan we voor klaar voor je om het product te vinden wat precies bij jou past. Neem contact met ons op of kom gewoon langs in onze showroom in Amsterdam-Oost.

Gelderland herstoffeeractie 15 korting op een nieuwe stoffering van 15 mei 15 juli 2024 lichtenmeubels amsterdam
vanaf:  649,00

GERDERLAND – Herstoffeeractie – 15 korting op een nieuwe stoffering

Harvink Baai groen lichtenmeubels Amsterdam bank met zachte uitstraling
vanaf:  3.375,00

Harvink – Baai | bank met zachte uitstraling

Harvink - New-Jazz statig en uitnodigend
vanaf:  2.675,00

Harvink – New Jazz | statig en uitnodigend

Harvink - De Donk - hoekbank - sierlijk en elegant lichtenmeubels Amsterdam
vanaf:  6.180,00

Harvink – De Donk – hoekbank | sierlijk en elegant

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en we maken snel met u een afspraak

Zoek op type meubel, merk of ontwerper:

Prijzen op deze website

Op onze website werken we met vanaf prijzen. Veel van onze producten zijn namelijk naar smaak aan te passen in kleur en materiaal. De prijzen op onze website kunt u gebruiken als indicatie voor de prijsklasse. Als u langs komt kunnen we samen kijken met u naar uw wensen en de mogelijkheden laten zien. Op basis van uw wensen kunnen we u een accurate prijs geven.