Javastraat 133-141, 1094 HE, Amsterdam

U bent hier:  

Thonet B9 bijzettafel set

Merk:

Thonet

Ontwerper:

Niet bekent
De door Michael Thonet geperfectioneerde techniek van gebogen hout vormde een inspiratiebron voor Marcel Breuers experimenten met gebogen stalen buis. Vanuit dit idee zijn de vierdelige gedekte tafels B 9 ontstaan. De kleine tafeltjes kunnen veelzijdig worden gebruikt – als bijzettafels in zitgroepen, als praktische opbergvakken of als perfecte plek voor een vaas met verse bloemen. Na gebruik kunnen de tafels eenvoudig plaatsbesparend onder elkaar worden geschoven. Het bijzondere aan deze serie is de functionele eenvoud – de gedekte tafels bestaan ​​alleen uit verchroomde, gebogen stalen buizen en rechthoekige panelen.
Tijdens zijn verblijf in het Bauhaus experimenteerde Marcel Breuer met staal en stalen buizen, een nieuw en veelbelovend materiaal voor meubels. Het nauwe overleg met de vliegtuigbouwer Junkers in Dessau versnelde het ontwikkelingsproces. Zijn eerste ontwerpen waren onder meer de gedekte tafels B 9 en verschillende planken en bijzettafels. De Thonet-kaartencatalogus uit 1930/31 omvatte al het volledige productassortiment. Breuer ontwierp oorspronkelijk de B 9 voor de cafetaria van het Bauhaus-gebouw in Dessau. De kleine, veelzijdige tafel werd ook gebruikt in de studentenappartementen en herenhuizen van Walter Gropius.

Kan ik je verder helpen?

Benieuwd naar dit product of andere interieur vragen? Neem contact met ons op of maak een afspraak met onze interieur experts in onze winkel in Amsterdam.

vanaf:  2.801,00

Onze producten zijn naar smaak aan te passen in kleur en materiaal. Als u langs komt kunnen op basis van uw wensen kunnen we u een accurate prijs geven.

Pas de Thonet B9 bijzettafel set aan naar jouw smaak

Kies de kleur en het materiaal wat bij jou past

De meeste van onze producten zijn uit te voeren is veel verschillende uitvoeringen van kleur en materiaal. Zoveel dat het lastig is je ze voor alle producten hier op de website te tonen. Onze woon specialist neemt graag met je de mogelijkheden door en laten je graag zien wat de verschillende materialen en kleuren kunnen doen voor de uitstraling van een meubel.

Misschien is dit wat voor je?

Uiteraard staan we voor klaar voor je om het product te vinden wat precies bij jou past. Neem contact met ons op of kom gewoon langs in onze showroom in Amsterdam-Oost.

Sale

vanaf:

 1.675,00
 1.674,00

Gispen 515 eettafel

vanaf:  1.403,00

Thonet B97 bijzettafel set

vanaf:  955,00

Thonet MR515 bijzettafel

vanaf:  8.663,00

Thonet S285 bureau, zoals afbeelding

Prijzen op deze website

Op onze website werken we met vanaf prijzen. Veel van onze producten zijn namelijk naar smaak aan te passen in kleur en materiaal. De prijzen op onze website kunt u gebruiken als indicatie voor de prijsklasse. Als u langs komt kunnen we samen kijken met u naar uw wensen en de mogelijkheden laten zien. Op basis van uw wensen kunnen we u een accurate prijs geven.