Javastraat 133-141, 1094 HE, Amsterdam

U bent hier:  

Jielde Loft 3 arm vloerlamp D9403I

Merk:

Jieldé

Ontwerper:

Jean-Louis Domecq
De Jieldé lamp is een echt Franse industriële lamp. Stoer in zijn vormgeving, maar ook zeker praktisch. Hij werd ontworpen door Jean-Louis Domecq in 1950. Deze Franse designer wilde een armatuur ontwerpen dat simpel en robuust zou zijn, maar wel in alle werkstations zou passen. In 1951/1952 ging het definitieve ontwerp genaamd “Loft”in productie en Domecq richtte in 1953 het bedrijf op die de lampen zou gaan verkopen, de naam van het bedrijf bestond uit zijn eigen initialen Ji-eL-De. Sinds de jaren ’90 kwamen er meerdere versies van deze lamp zoals, de staande lamp, leeslamp, wand- en plafondlamp. Ook verschenen er verschillende felle kleuren. Inmiddels wordt het ontwerp als een echte designklassieker gezien. Jieldé lampen zijn voorzien van een verschillend aantal armen met daartussen draadloze scharnieren die 180 graden kunnen bewegen. De armen van de Jieldé lampen zijn bevestigd op een zware voet, met tafelklem of met geschroefde wand/plafond/tafelbevestiging. Door deze mogelijkheden is het eenvoudig de lamp op iedere gewenste manier te plaatsen en te gebruiken en door de afstelbeugel aan de kap kun je hem gemakkelijk in een andere ‘houding’ trekken. De lampen van Jieldé zijn gemaakt van staal en hebben van origine een kleurloze vernislaag. Tevens kunnen ze geleverd worden in chroom met een glanslak in verschillende kleuren. De Loft 3 Arm heeft 3 armen van 40 cm, een lampenkap van 15 cm doorsnede, met een wit gelakte binnenkant en voorzien van een aan/uit schakelaar. De fitting E27 is gemaakt van porselein en is geschikt voor lampen tot max. 60 Watt.

Kan ik je verder helpen?

Benieuwd naar dit product of andere interieur vragen? Neem contact met ons op of maak een afspraak met onze interieur experts in onze winkel in Amsterdam.

vanaf:  877,00

Onze producten zijn naar smaak aan te passen in kleur en materiaal. Als u langs komt kunnen op basis van uw wensen kunnen we u een accurate prijs geven.

Misschien is dit wat voor je?

Uiteraard staan we voor klaar voor je om het product te vinden wat precies bij jou past. Neem contact met ons op of kom gewoon langs in onze showroom in Amsterdam-Oost.

Design On Stock Lounge Sierkussen
vanaf:  149,00

Design on Stock – Sierkussen 65

Design On Stock Lounge Sierkussen
vanaf:  105,00

Design on Stock – Sierkussen 60

Design On Stock Lounge Sierkussen
vanaf:  129,00

Design on Stock – Sierkussen 50

Design On Stock Lounge Sierkussen
vanaf:  129,00

Design on Stock – Sierkussen rond 45 voor Vilaz

Zoek op type meubel, merk of ontwerper:

Prijzen op deze website

Op onze website werken we met vanaf prijzen. Veel van onze producten zijn namelijk naar smaak aan te passen in kleur en materiaal. De prijzen op onze website kunt u gebruiken als indicatie voor de prijsklasse. Als u langs komt kunnen we samen kijken met u naar uw wensen en de mogelijkheden laten zien. Op basis van uw wensen kunnen we u een accurate prijs geven.