Vragen? : Bel ons op: 020 334 2735 of mail naar info@lichtenmeubels.nl | U kunt ons bezoeken op: Javastraat 133-141, 1094 HE, Amsterdam. Van dinsdag tot zondag geopend

Welkom

Thonet bureau s 285/2, ZOALS AFBEELDING VANAF PRIJS

Meer afbeeldingen

Thonet bureau s 285/2, ZOALS AFBEELDING VANAF PRIJS
€ 4.815,00

 

Heeft u vragen over stoffen, kleuren of levertijd?

Stel hier uw vraag >

Of bel direct met Erik: 020-3342735

Het is alsof Marcel Breuer had geanticipeerd op de huidige thuiskantoren en mobiele computers. het compacte stalen stalen bureau S 285 dat hij ontwierp, is een elegante metgezel voor de moderne levensstijl en werk.
Omschrijving

Details

Het is alsof Marcel Breuer had geanticipeerd op de huidige thuiskantoren en mobiele computers: het compacte stalen stalen bureau S 285 dat hij ontwierp, is een elegante metgezel voor de moderne levensstijl en werk. Het stalen buisvormige bureau S 285 van Marcel Breuer voor Thonet is een geslaagd voorbeeld van de programmatische claim van Bauhaus om kunst en technologie te combineren tot een nieuwe eenheid. De geschoolde meubelmaker combineerde zijn kennis over staalbuis als materiaal met zijn ervaring in interieurontwerp. Het tafelblad en de opbergelementen van gelakt of gebeitst hout passen harmonieus in het stalen buisframe. Het draagframe bestaat uit een gebogen lijn en de houten elementen die worden gekenmerkt door heldere vormen, lijken erin te zweven.
Het heldere meubelstuk met zijn formeel uitgebalanceerde verhoudingen vertegenwoordigt een belangrijk stuk hedendaagse geschiedenis, bekend als "De nieuwe zakelijkheid". Thonet produceert verschillende versies van dit opvallende model.
Meer product info

Additional Information

Merk Thonet
Tafelblad No
Maat No
Frame / Onderstel No
Kleur No
Reviews